pensiuni maramures cazare maramures pensiuni maramurescazare maramures
pensiuni maramures cazare maramures pensiuni maramures cazare maramures
pensiuni maramurescazare maramurespensiuni maramurescazare maramurespensiuni maramurescazare maramurespensiuni maramurescazare maramurespensiuni maramurescazare maramurespensiuni maramurescazare maramures

MARAMUREȘ

Maramureșul oferă obiective turistice unice, cum sunt Cimitirul Vesel din Săpânța, Mănăstirea Bârsana sau bisericile din lemn patrimoniu UNESCO, dar și momente de neuitat precum excursiile cu Mocănița pe sălbatica vale a Vaserului, participarea la sărbătorile religioase
și festivaluri, cunoașterea satului arhaic maramureșean cu meșteșugurile străvechi, artizanatul autentic, dar și cu savuroasele mâncăruri locale și cunoscuta pălincă oferită
cu orice ocazie de oamenii primitori ai Maramureșului.

pensiuni maramures cazare maramures
 • Cimitirul Vesel - obiectiv unic în lume și unul dintre cele mai vizitate din România. Crucile viu colorate, picturile naive reprezentând scene din viata persoanelor înhumate și versurile pline de umor reflectă acel "haz de necaz" al oamenilor de aici în raport cu moartea.
 • Mănăstirea Bârsana - complex arhitectural ridicat în anii 90 într-un decor natural fabulos, biserica din lemn fiind una dintre cele mai înalte din lume.
 • Mănăstirea Peri-Săpânța - situată într-o frumoasă pădure, are cea mai înaltă biserică de lemn din lume, 78 metri.
 • pensiuni maramures cazare maramures
 • Mocănița - sălbatica vale a Vaserului este străbătută pe o distanță de cca 60 km de trenulețul forestier cu locomotivă pe aburi, trenuleț folosit deopotrivă și de turisti.
 • bisericile din lemn patrimoniu UNESCO
  - construite în secolele XIV-XVIII, opt dintre cele peste 100 de biserici din lemn ale Maramureșului au fost trecute în patrimoniul cultural al omenirii datorită valorii lor.
 • Sighetu Marmației - capitală istorică a Maramureșului, Sighetul are destule obiective turistice care trebuiesc vizitate, printre cele mai importante fiind Muzeul Satului, Muzeul Rezistenței Anticomuniste (fosta pușcărie comunistă), casa memorială Elie Wiesel, monumente de arhitectură și multe altele.
 • pensiuni maramures cazare maramures
 • marile sărbători și festivaluri
  - Maramureșul trebuie cunoscut neapărat și în timpul marilor sărbători religioase, Paștele și Crăciunul, tradițiile fiind aici mult mai bine păstrate decât în alte zone ale țării. Deosebite sunt și sărbătorile și festivalurile populare, cele mai de notorietate fiind Tânjaua de pe Mara (la Breb, doar câțiva kilometri distanță de Ocna Șugatag) și Festivalul Datinilor de Iarnă de la Sighetu Marmației (manifestare de amploare, cu participare din mai multe județe).
   
 
 
 
 
 
pensiuni maramures cazare maramures pensiuni maramures cazare maramures